Skab de bedste rammer for din læsning

dr3

Er der noget mere frustrerende, når man skal til at begrave hovedet i en bog, at alle mulige udefrakommende ting ikke tillader dit eventyr. 

Så ringer dine forældre, så er det kæresten, så er det en ven, en telefonsælger, en eller anden, der bare lige skulle høre. Sluk den telefon, når du skal læse. 

Generelt skal du have styr på alle de ting, der kan virke forstyrrende. Larm, irritation og den rette temperatur er nødvendig. De små og store ting skal være sat rigtigt, før du kan starte eventyret. 

Gratis lagerfoto af afro, afroamerikansk, afroamerikansk kvinde

Slip af med diverse forstyrrelser

Først og fremmest så få slukket din telefon, den gør det på ingen måde nemmere for dig at få læst. Dernæst skal du have styr på alle andre forstyrrelser. 

Dit tv skal forblive slukket, din computer behøver ikke stå ved siden af dig. Hvis du skal slå nogle ord op, mens du læser. Så tænk dig en ekstra gang om, inden du gør det.

Pludselig er det ikke google translate eller ordbogen, du sidder på længere. Så var der lige en spændende artikel og hov, så kom du på Facebook. 

Alle de her forstyrrende elektroniske apparater skal gemmes af vejen, det er dit første skridt. 

Hvis du ikke kan tillade dig at slukke din telefon, for hvad nu hvis en eller anden ringer. 

Så lad den i det mindst stå på vibrator. 

Det er forstyrrende med alarmer og signaler om, at der er noget eller nogen, der kræver din opmærksomhed. Så få alle forstyrrelserne gemt af vejen så godt du kan. 

Det er bogelskerens og faktisk alle menneskers store udfordring i 2020 at give sig selv lov til ro og fordybelse uden telefonen afbryder. 

Gratis lagerfoto af bog, bøger, boghandel

Du kan ikke læse i kulden

Selvfølgelig er det helt essentielt, at du ikke sidder og fryser, mens du læser. Det giver sig selv, at du skal have installeret varmepumper, hvis dit varmesystem ikke fungerer. 

Varmepumper kan være med til at give den helt rette og behagelige temperatur, du skal have. 

Men også på en mere æstetisk note, er det vigtigt at læse i rare omgivelser. Så uden forstyrrelser, men også i behagelige, rolige omgivelser. Måske er sengen ikke din bedste læseven, for du kunne jo falde i søvn.

Så måske bare en behagelig stol. Måske læser du godt stående. Måske læser du godt på gulvet. Der er ikke noget entydigt svar her.

Gratis lagerfoto af arbejde, arbejde hjemmefra, arbejder

Hold forstyrrelserne borte

Vigtigheden af at du holder dig online, kan ikke udtrykkes kraftigt nok. Du skal finde en måde, hvor du kan tillade dig selv at slappe af, have ro og kunne læse uden forstyrrelser. 

Det er svært, utrolig svært, når telefon ringer, når du får en mail. Det svarer til, at du lige pludselig får besøg af en ven. Selvfølgelig skal du sige hej og kom ind, men nogle gange er det altså okay at være offline, at låse døren.