Sådan holder du en god bogklub med vennerne

dr3

Det kan være sjovt at holde en lille bogklub sammen med vennerne. På den måde sørger man for at lave noget sjovt sammen, som hiver én lidt ud af sin faste hverdag – samtidig med at det ikke koster en masse penge for én. 

Læs med her og få nogle gode råd til hvordan du holder en rigtig god bogklub sammen med vennerne. Der er nemlig nogle ting du bør overveje, før du går i gang. 

Hvem bestemmer hvilke bøger i skal læse?

Hvis i er mange venner, som gerne vil gå sammen i en bogklub, så kan det hurtigt blive svært at finde en bestemt bog, som i alle er enige om at læse. Vi har alle forskellige smage som læsere og der er nogle genrer, man hælder mere til end andre. Det er derfor en god ide at snakke lidt om selve processen for, hvordan en bog bliver valgt som læsemateriale – samt hvor ofte der bliver valgt nye bøger.

Skal bøgerne vælges på ugebasis? Skal i mødes en gang i måneden?

Med hensyn til hvordan bøgerne bliver valgt kan i eventuelt vælge, at det skal gå på runde. Den ene måned bestemmer for eksempel Lotte hvad vi skal læse og næste gang bliver det Maries tur. Brug alfabetet til at fortælle jer hvilken rækkefølge i følger. På den måde ved i altid hvem der skal vælge næste gang. 

Stil lidt snacks på bordet

Det kan være meget lækkert at stille lidt snacks på bordet, imens man diskuterer månedens bog. Det er trods alt meningen, at det skal være en hyggelig affære at mødes i bogklubben. 

Du kan eventuelt klaske nogle pizzasnegle eller boller ammen ved hjælp af noget trylledej (på den måde behøver du heller ikke stå flere timer og forberede dig ude i køkkenet). Eller du kan snitte nogle grøntsager og frugt i både og sætte disse på bordet. Så kan i gå og nippe af disse ting, imens i diskuterer.

Overvej samtidig hvad I skal drikke. Skal der kaffe på bordet eller er jeres bogklub måske en god undskyldning for lige at få jer et glas vin sammen?