Undgå ondt i ryggen med den rigtige læsestilling

dr3

Bruger du også meget tid på at sidde ned og læse? Måske er du studerende og skal læse meget til din uddannelse, eller måske elsker du bare virkelig at læse for fornøjelsens skyld. Uanset hvad bruger du sikkert rigtig mange timer af din dag i den samme sofa eller stol med en bog i hånden. Hvis du ikke sidder korrekt og behageligt, kan det over tid virkelig give minus på rygsmertekontoen, hvilket kan føre til blandt andet spændingshovedpine og et generelt ubehag i ryggen – selv når du ikke sidder ned og læser.

Bog, Hænder, Reflekterende, Bibel, Bederum, Kvinder

Den korrekte læsestilling

Hvad er så den korrekte læsestilling? Det vigtigste indenfor læse- og siddestillinger er variation, så din krop ikke bliver låst i den samme stilling i for lang tid af gangen. Så husk at bevæge din krop en smule i løbet af læsningen, så du ikke får hold i de forskellige muskler i ryggen. Dernæst er der nogle få forholdsregler du kan tage, når du skal sidde stille længe. 

  1. Sørg for at dine fødder kan nå gulvet, så du ikke overbelaster lænden. 
  2. Hold din ryg ret, så du undgår smerter af bøjning i ryggen. 
  3. Hold bogen eller computeren ud fra dine øjne i en lige linje, så du ikke skal bøje nakken for at læse ordene, da dette kan give nakkesmerter og på sigt spændingshovedpine. 
  4. Sørg for at strække kroppen ordentligt et par gangen om dagen, så musklerne får lidt afveksling. 
  5. Styrk dine rygmuskler med rygøvelser, så musklerne over tid bliver stærkere, og derved kan klare flere belastninger. 

Med disse få forholdsregler kan du helt sikkert undgå voldsomme rygsmerter forsaget af din læselyst.

Kaffe, Bog, Blomster, Indstilling, Romantisk, Rustik

Find en god og behagelig sofa at sidde i

Når du skal bruge mange timer på læsning i sofaen, er det vigtigt, du vælger en sofa, som du sidder behageligt i, og som kan bruges i mange år i fremtiden. Den skal helst ikke miste sin form for hurtigt, hvis du for eksempel bruger meget den ene side frem for den anden side af sofaen. Inden du vælger en ny sofa, er det vigtigt, du udfører et grundigt forarbejde, da du helt sikkert kommer til at bruge mange timer på din nye sofa. Det første du bør gøre, er at sætte dig ned på alle sæderne i sofaen, og så sidde der i mindst tre minutter. På den måde kan du nemt tjekke komforten, og om du for eksempel kan mærke sofarammen eller fjedrene, når du sætter dig. Forestil eventuelt dig siddende på sofaen med en god bog. Passer sofaen til dit læsebehov, eller skal du finde en anden model? Mærk godt efter på armlæn, og tjek sofaens form og om alle samlingerne er polstrede. Det vil du helt sikkert takke dig selv for, når du senere kommer hjem med drømmesofaen og skal til at bruge den. Find alle produkter her på vidaxls hjemmeside. Her kan du helt sikkert finde en variant, som passer perfekt til dig og din læselyst.

Kvinde, Læsning, Sofa, Bøger, Pige, Bibliotek, Hylder